Antena Căutare

Gogoși pufoase cu gust de vanile și lămâie

Calde și frumos rumenite, n-au cum să nu te îmbie cu aroma lor inconfundabilă, delicioasele Gogoși pufoase cu gust de vanile și lămâie!

Gogoși pufoase cu gust de vanile și lămâie

Calde și frumos rumenite, n-au cum să nu te îmbie cu aroma lor inconfundabilă, delicioasele Gogoși pufoase cu gust de vanile și lămâie!


Ingrediente pentru rețeta Gogoși pufoase cu gust de vanile și lămâie

  • 1 kg făină albă
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 250 ml apă minerală
  • 40 gr drojdie
  • 150 gr zahăr
  • 2 lămâi
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru rețeta Gogoși pufoase cu gust de vanile și lămâie

Se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul.

Se cerne făina și se pune la mijlocul ei drojdia lichefiată în puțină apă caldă și o lingură de zahăr. Se lasă să se activeze, apoi se adaugă ouăle, coaja rasă de la lămâi, apa minerală și se amestecă totul cu făina, turnând treptat și ulei.

Se frământă un aluat de gogoși ferm care se lasă la dospit 30 de minute, apoi se întinde într-o foaie mai groasă și se decupează gogoșile cu un pahar sau o formă specială. Se mai lasă la odihnit 10 minute, apoi se prăjesc în baie de ulei încins.

Se servesc pudrate cu zahăr cu aromă de vanilie.

Plăcintă cu brânză și aluat de casă... Friptură delicioasă de pui cu sos barbeque din nectarine! Mănânci și plângi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x