Antena Căutare

Gulii umplute cu sos dulce de roșii și smântână

Nu ocoliți guliile când le vedeți la piață, pentru că puteți pregătii cu ele mâncăruri chiar delicioase.

Gulii umplute cu sos dulce de roșii și smântână

Nu ocoliți guliile când le vedeți la piață, pentru că puteți pregătii cu ele mâncăruri chiar delicioase.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Gulii umplute cu sos dulce de roșii și smântână


  • 8 gulii întregi, proaspete (de preferabil prefierte – opărite)
  • 100 g carne tocată
  • 500 g ciuperci champignon brune
  • 250 g orez alb care se fierbe foarte repede (prefiert)
  • 4-5 felii de bacon
  • 4 roșii mari
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • o rădăcina de țelină
  • 2 cartofi
  • 5 felii de pâine uscată
  • 2 linguri mari de făină albă
  • 50 g boia dulce, afumată
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o legătură de mărar verde
  • cîteva frunze de țelină
  • 100 g smântână grasă 3,5%
  • suc de roșii cu busuioc
  • 50 g pesto
  • crema de Gulaș
  • pastă de Tomate dulce
  • 1 ceapă mare
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare și Piper
  • 300 ml ulei
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru Rețeta Gulii umplute cu sos dulce de roșii și smântână

Se pune apă la fiert cu sare în oală de 5 L.

Cele opt gulii se decojesc. Se taie partea de sus (la aproximativ 1 cm) ca un capac, apoi se scobesc în interior, cît de mult posibil. Tot interiorul guliilor se pune într-un bol de sticlă.

Se curată legumele: cartofii, pătrunjelul, morcovul și țelina și se taie în bucăți mai mici. Se toacă zarzavatul. Toate se așează peste conținutul obținut de la gulii. Se pun la fiet puțin într-o oală cu apă, pentru a face o supă.

Se toacă ceapă mărunt de tot. Se taie mărunt ciupercile.

Tigaia se pune la încălzit cu puțin ulei peste care se pune un vârf de cuțit de sare. Se adaugă jumătate din cantitatea de ceapă tocată și se lasă puțin la prăjit. Cînd capătă o culoare arămie se adaugă carnea tocată și ciupercile pe care le amestecăm doar puțin. Se distuie și se dau deoparte de pe foc.

Se toacă, în mașina de tocat: interiorul guliilor, toate legumele deja prefierte (cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelină tăiate) și răcite, toate verdețurile tocate, ciupercile distuite cu ceapa, miezul de pâine și carnea.

După ce am tocat totul, adăugăm orezul prefiert și amestecăm până se omogenizează. Se asezonează după gust cu sare, piper și puțină boia afumată.

Cu această compoziție se umplu guliile.

Într-o cratiță se pun feliile de bacon, peste care se așează guliile umplute. Se taie roșiile în patru și se pun printre gulii. Capacelele guliilor se pun pe marginea oalei ca să se fiarbă și ele.

Folosim supa rezultată de la fierberea legumelor și o amestecăm cu jumătate din sucul de roșii (care are în compoziție busuioc) adăugăm Crema de Gulaș și Pastă de Ardei. Se toarnă această compoziție peste gulii și se pune la fiert la foc mare, pe jumătate acoperit.

Separat, preparam sosul de roșii care se va turna peste gulii la servire.

Punem din nou la încins apoximativ 150 ml ulei, adăugăm două linguri mari de făină, amestecăm și dăm amestecul deoparte. Făină doar trebuie opărită, nu o prăjim. Adăugăm un vârf de cuțit de praf de boia dulce și turnam bulionul (aprox. 750 ml), amestecând să nu se facă cocoloașe. Adăugăm sare, piper și zahăr după gust. Se pune compoziția pe foc amestecând până se îngroașă ca o budincă. Se mai adaugă o frunză cu tijă de țelină cît timp fierbe, care se scoate ulterior.

Se poziționează două gulii pe mijlocol farfuriei. Se acopeta cu pălărioară puțin înclinată într-o parte. Peste gulii se toarnă sosul dulce de roșii și se ornează cu frunze de pătrunjel și mărar verde. Separat se poate pune și smantata grasă, în cazul în care diferite persoane ar dori să servească cu smântână.

Cotlet de miel în crustă de rozmarin cu cartof fondant, ratatouile și sos de vin roșu... Piept de rață cu varză roșie și mămăligă picantă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

2025 de exceptie Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x