Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de „SĂRĂȚELE CU CHIMEN”.
Ingrediente
250 g făină
100 g unt
2 ouă
1 lingură de lapte
1 lingură de smântână
1/2 linguriță sare
1 lingură de chimen
Mod de preparare
Făina se amestecă bine cu untul, până se obţine un aluat sfărâmicios. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, lapte, smântână şi se frământă un aluat care se întinde pe planşeta de lucru, se unge cu oul bătut, se presară cu chimen. Se taie aluatul bastonaşe, se pun în tavă pe hârtie de copt şi se coc la cuptor, la foc potrivit.
POFTĂ BUNĂ!
Cozonaci moldovenești gustoși și frumoși după o rețetă de Sanda Marin!... Cum face gospodina Sanda Marin - turtă dulce. Târgul de Crăciun la tine-n bucătărie!...