- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 150 g orez cu bobul lung
- sare
- piper
- 300 g dovlecei
- 1/2 linguriță de rozmarin pisat
- 750 g piept de pui
- 3 cepe
- 1 ardei gras roșu
- 250 g castraveți
- 500 ml ulei din sâmburi de struguri
- boia
- ierburi aromatica
- usturoi granulat
- 2 cartofi mari, galbeni
- 2 crenguțe de mărar
- 300 g iaurt
- piper
- puțină zeamă de lămâie
- 4 linguri ulei de măsline
- apă
Mod de preparare
Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare, pentru aproximativ 20 de minute.
Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald.
Între timp, se curăță dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvântă şi se taie în fâşii foarte subţiri.
Ceapa se curăță, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici.
Ardeiul se curăță de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăță castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămâie.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie.
Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne.
Se amestecă pe foc iute aproximativ 7 minute, până se rumenesc.
Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii.
Se condimentează cu sare, piper şi rozmarin.
Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Cartofi se taie rondele subţiri, se lasă în apă 5 minute, apoi se rumenesc într-o tigaie adâncă în baie de ulei încins.
Se scurg de ulei și se condimentează după gust.
Tocăniță din pipote de pui, cu mămăliguță... File de somon în crustă de varză roșie cu capellini în șofran și sos din fructe de mare...