Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Iată cum putem să facem din banala rețetă de mămăligă cu brânză și cârnați, o poveste!

Un concurent de la show-ul culinar ”Chefi la cuțite” a creat din banala, dar delicioasa rețetă de mămăligă cu brânză și cârnați o poveste prin care a dorit să tragă un semnal de alarmă despre efectele încălzirii globale.

mămăligă cu brânză și cârnați

Un concurent de la show-ul culinar ”Chefi la cuțite” a creat din banala, dar delicioasa rețetă de mămăligă cu brânză și cârnați o poveste prin care a dorit să tragă un semnal de alarmă despre efectele încălzirii globale.

Ce ne trebuie pentru rețeta Mămăligă cu brânză și cârnați:


  • 1 kg mălai de porumb
  • 1 kg brânză de vaci, nesărată
  • 500 g brânză specialitate daneza - Akadia sărată
  • 1 căpățâna de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 g unt
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 500 g cârnați de casă
  • 50 g germeni de praz
  • panseluțe comestibile
  • 3 morcovi
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • sare și piper

Cum procedăm pentru a crea povestea cu rețeta Mămăligă cu brânză și cârnați.

Mălaiul se fierbe în apă cu sare, amestecând intens până se hidratează și rezultă o mămăligă fermă. La final se adaugă untul. Apoi se răstoarnă mămăliga pe un blat și se modelează sub formă de iglu.

Cârnații se prăjesc în ulei.

Brânzeturile se dau prin răzătoare după care se amestecă cu ulei de măsline, usturoi pisat și pătrunjel tocat.

VEDEȚI ȘI Rețeta Bulz. Rețetă simplă și delicioasă ca la bunica acasă!

Se modelează oameni de zăpadă din brânzeturile amestecate, fară pătrunjel.

Se realizează forme de pinguini din două măsline și morcov, cu decor de brânză.

Panseluțele se folosesc la decor.

Se adaugă cârnații prăjiți și feliați rondele de jur împrejurul igluului.

Povestea se petrece la polul nord acolo unde au început să se topească ghețarii și încep să crească flori.

Video