Cele mai frecvente deserturi, în orice sezon ne-am afla, sunt deserturile cu mere, iar o rețetă minunată de plăcintă cu mere, într-o prezentare deosebită, este rețeta de Întorsuri cu mere.
Rețeta Întorsuri cu mere - Ingrediente
- 1 kg de făină
- 450 ml apă
- 1 praf de sare sare
- 50 ml ulei
- 1 kg mere
- scorțișoară
- 200 g zahăr
- 40 g zahăr vanilat
Rețeta Întorsuri cu mere - Preparare
Se cerne făina și se amestecă cu un praf de sare și o lingură de zahăr, apoi se toarnă, treptat, apa și uleiul și se frământă un aluat de plăcintă compact și nelipicios.
Vedeți aici o Rețetă de aluat fraged, perfectă pentru plăcinte și prăjituri!
Merele se dau pe răzătoare și se amestecă cu zahăr și scorțișoară, după gust.
Aluatul se întinde în foi subțiri care se ung cu compoziția de mere și se rulează.
Rulourile se rulează din nou sub formă de melc, se așază în tavă și se coc pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Se servesc pudrate cu zahăr vanilat.
Vedeți și Rețeta Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate!