Antena Căutare

Langoși cu brânză dulce și gem de prune

Langoși cu brânză dulce și gem de prune, un desert delicios de care nu te saturi niciodată.

Langoși cu brânză dulce și gem de prune

Langoși cu brânză dulce și gem de prune, un desert delicios de care nu te saturi niciodată.

Ingrediente pentru rețeta Langoși cu brânză dulce și gem de prune


  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina albă
  • 450 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • 40-50 g drojdie proaspătă
  • Pentru umplutură:
  • 500 g brânză dulce, de vaci
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • esență de vanilie
  • zahăr pudră vanilat
  • 450 g gem de prune
  • ulei pentru prăjit
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru rețeta Langoși cu brânză dulce și gem de prune

Se cerne făina amestecata cu putina sare, se face un loc la mijloc și se pune acolo drojdia diluată ciu puțin lapte cald și o lingură de zahăr. Se lasă să se activeze, apoi se adaugă făina și se toarnă lapte cald. Se amestecă bine totul până rezultă un aluat compact care se lasă la dospit până își dublează volumul.

Se împarte aluatul pentru langoși în mici sfere care se întind în foi grosiere. O parte din acestea se umplu cu brânză amestecată cu ouă și zahăr și o parte cu gem de prune. Lise dă formă de gogoși și se prăjesc în ulei încins.

Se servesc delicioșii langoși cu brânză dulce și gem de prune, calzi sau reci, pudrați cu zahăr vanilat.

Chifteluțe de porc în sos de ardei copt cu roșii și mămăliguță... Cotlet de miel cu cartofi și salsa de căpșuni cu sos de iaurt...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x