Inspirată din una dintre cele mai vechi cărți de bucate, nu poate fi decât delicioasă această rețetă de Linte cu afumătură de porc, servită cu lipii și prune afumate, umplute cu nuci și stafide!
Ingrediente pentru rețeta Linte cu afumătură de porc
- 800 g ciolan de porc, afumat
- 700 g costiță de porc
- 400 g brânză de burduf
- 1 kg linte roșie
- 1 kg linte verde
- 1 legătură leuștean
- 2 legături pătrunjel
- 300 ml ulei de măsline
- 200 g usturoi
- sare
- Piper
- 500 g roșii cuburi, conservate
- 500 g pastă de tomate
- Boia afumată
- Sare de mare, afumată
- 1 ardei iute
- 500 ml vin alb, demisec
- 2-3 foi de dafin
- Rozmarin
- Cimbru
- 1 pachet lipii mai groase
- prune
- nuci
Mod de preparare pentru rețeta Linte cu afumătură de porc
Se prăjesc, într-un ceaun cu ulei de măsline, ciolanul si costița, tăiate cubulețe. Se adaugă o parte din usturoi, apoi ceapa, tocate mărunt. Se amsetecă până se pătrund bine toate.
Apoi, se adaugă lintea, vinul, apa, iar după câteva minute, se adaugă bulionul și roșiile.
Se lasă la fiert aproximativ 40 de minute. Spre final se adaugă brânza de burduf, mirodeniile, după gust și se potrivește gustul preparatul cu sare.
După stingerea focului, se adaugă și verdeața tocată.
Se servește, delicioasa linte cu afumătură de porc, cu lipii groase, rumenite pe grătar și prune afumate, umplute cu stafide și nuci.
Poftă bună!
Sarmale cu varză murată... Pui de baltă crocant...