Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii cu un preparat pe bază de macrou, această rețetă de „Macrou marinat cu tartar de macrou și caviar”, sigur te va inspira!
Ingrediente pentru Macrou marinat cu tartar de macrou și caviar
- 1 kg macrou proaspăt( 5 bucăți)
- 500 g sare
- 500 g zahăr
- 50g gălbenuș de ou pasteurizat
- 5 bucăți de ceapă eșalote
- 2 lime
- 2 avocado
- 1 castravete
- 200 g alune de pădure
- 50 g iaurt grecesc
- 100 g brânză Philadelphia
- 1 legătură mărar
- 180 ml suc de lămâie natural
- 50 ml melasă
- 80 g fenicul
- 3 buc. anason stelat
- 50 g caviar negru
- 50 g caviar roșu
- 100 g struguri roșii
- 100 g struguri albi
- 6 buc. sparanghel
- Ulei de mărar și emulsie de mărar
Mod de preparare Macrou marinat cu tartar de macrou și caviar
Acest preparat este un starter din 3 părți. Avem macrou marinat în zahăr cu suc de lămâie și anason,tartarul de macrou și caviar cu struguri și sparanghel.
Marinare macrou.
Se filetează macroul, se încălzșste sucul de lămâie cu zahărul și anason, iar când începe să fiarbă se toarnă peste macrou și se lasă așa 15 minute. Se toacă mărarul proaspăt, mărunt. Se taie feniculul cu mandolina subțire, se pune sare peste el și se lasă 10 minute, astfel sarea va înmuia feniculul. Apoi se clătește cu apa rece. Se dau alunele de pădure la cuptor pentru 5 minute să se rumenească, apoi se trec prin termomixer și se transformă într-un pesmet fin. Se amestecă melasa cu iaurtul și crema de brânză până se obține o emulsie. Se scoate macroul de la marinat și se prăjește pe o plită încinsă, pe partea cu piele.
Preparare tartar de macrou.
Se filetează macroul si se pune într-un mix din cantități egale de sare și zahar. Se lasă in acest mix approximativ 15 minute, după care se spală și taie în cuburi. Castravetele se taie longitudinal în două, după care se feliază foarte subțire, iar feliile se așază in formă de cerc, la mijlocul căruia se va asambla tartarul de macrou. Avocado se taie cuburi mici, la fel și ceapa, banana și se amestecă cu tartarul de macrou. Punem tartarul rezultat în coșul format din castraveți, iar deasupra vom pune puțin gălbenuș de ou pentru cremozitate, stoarcem lime pentru aciditate și decorăm cu flori comestibile.
Preparare caviar
Se amestecă caviarul negru cu cel roșu pentru contrast de culoare. Sparanghelul, cu ajutorul unui peeler se taie subțire și se presară cu sare pentru a se înmuia. Strugurii se feliază foarte subțire. Se va face un cuib din sparanghel unde se va așeza caviarul, iar deasupra lui, felii de struguri.
Toate aceste preparate se vor așeza frumos pe farfurii.