Dacă unii îşi revin cu puţin sport după petrecerea zdravănă de azi-noapte, cei mai mulţi preferă metodă tradiţională de recuperare - ciorbă de potroace.
De ce avem nevoie:
Rețeta delicioasei ciorbe a fost dezvăluită de legendara Sanda Marin, doamna bucătăriei românești:
Astfel, avem nevoie de un kilogram de tacâm de pasăre (aripi, spate, gât), o varză murată spălată și tăiată fidea, 500 gr. zarzavat (morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină), 200 ml. ulei, 2 ouă, 2 cepe, 100 gr. smântână, 300 ml. moare de varză, o lingură orez pentru fiecare litru de ciorbă. "Într-o oală se pun uleiul, ceapa și zarzavatul tocat mărunt și le călim puțin, apoi adăugăm carnea și varza și apă suficientă cât să ajungă pentru a fierbe bine carnea. Când sunt aproape fierte ingredientele adăugăm orezul și se lasă la fiert până carnea și varza devin moi de tot. Atunci se ia oala de pe foc", spuneSanda Marin.
Separat, într-un vas amestecăm gălbenușurile cu smântâna, peste care turnăm moarea de varză. Când sunt omogenizate, le adăugăm în ciorbă. Gustul este perfect dacă mai presărăm și o legătură de pătrunjel verde tocat.
Se servește caldă, cu crutoane, dar nu e rău nici un ardei iute murat!