- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 1 conserva( 565g ) ananas rondele - Sun Food
- 120g făină
- 60g zahăr brut
- 45 g zahăr alb, tos
- 4 x 10 g cubulețe cubulețe de unt
- 1 ou
- 66 g iaurt
- 50g nuca de cocos răzuită
- 35 g unt la temperatura camerei
- 1 plic praf de copt
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 2 g sare
- 4 g cireșe confiate
- sos de ciocolată
- 400g zmeură proaspătă
- frunze de mentă praspete
- zahăr pudră
Mod de preparare
În formele de ceramică, se adaugă cîte o lingură de zahăr brut şi un cub de unt şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
Apoi, se adaugă cîte o rondea de ananas în fiecare formă, iar în mijlocul rondelei, se pune cîte o cireaşă confiată.
Se adaugă untul adus la temperatura camerei, sarea, zahărul tos, zahărul vanilat şi se amestecă totul bine pînă la omogenizare, apoi se adaugă oul şi din nou se omogenizează.
Se adaugă făina, nuca de cocos, praful de copt, iaurtul şi 45 g din siropul de la conserva de ananas .
Se amestecă bine, apoi se adaugă şi restul de 45 g din sirop şi se omogenizează compoziţia.
Împărţim în mod egal compoziţia şi o punem deasupra fiecărei felii de ananas, în formele de ceramică.
Miniprăjiturile se coc la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
Se servesc decorate cu sos de ciocolată, zmeură şi mentă.
Păstrăv cu piure de păstârnac... Cheesecake cu afine...