Ingrediente
- 125 g unt(82%)
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- un praf sare
- 250-300 g făină
- 250 g frișcă
- 250 g mascarpone
- esență de vanilie
- fructe de orice fel
Mod de preparare
Cu un așa desert simplu și frumos, dintr-un aluat sfărâmicios, cu fructe de orice fel și frișcă, vă puteți încânta copiii, familia și de ce nu, invitații.
Amestecați într-un vas, făina cu sarea și zahărul.
Adăugati untul tăiat în cuburi și oul și cu ajutorul degetelor, frământați aluatul, atât cât să se omogenizeze.
Întindeți aluatul în interiorul formelor de minitarte, în foi subțiri și presați-l cu vârful degetelor, apoi ințepați aluatul la bază cu o furculiță.
Dați formele de minitarte la frigider pentru 30 de minute.
Așezați în interiorul minitartelor, peste aluat, hârtiuțe de brioșe, sau hârtie de copt și presărați boabe de fasole sau orez, atât cât să acopere baza.
Dați minitartele la cuptor până se rumenesc, 15-20 de minute, apoi îndepărtați ce ați pus în interior și le lăsați să se răcească.
Bateți frișca spumă și amestecați-o cu mascarponele și esența de vanilie, pentru a fi mai cremoasă.
Umpleți minitartele cu această cremă și așezați felii sau cuburi de fructe, de orice fel, deasupra.
Dați minitartele la rece pentru 10 minute, apoi le serviți cu mare poftă.
Pâine cu unt pentru mic dejun... Prăjitura "Amor Amor", gata în 15 minute, fără coacere, cu câteva ingrediente! Vezi VIDEO cu toţi paşii reţete...