- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Criste Dinu, un preot misionar, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” pentru a pregăti o delicioasă rețetă de vită argentiniană cu sos de ciocolată și cânepă românească, cu care a sperat să-i cucerească pe cei trei chefi.
Ingrediente pentru Rețeta Mușchi de vită la grătar cu sos de ciocolată:
-
Pentru friptură:
- 800 gr mușchi de vită argentiniană
- sare, piper, boia de ardei
- 50 gr unt
-
Pentru sos de ciocolată:
- unt
- 450 ml vin dulce Proto
- paprika iute
- 1 ceapa
- otet balsamic
- 100 gr ciocolată
- semințe de cânepă
Mod de preparare pentru Rețeta Mușchi de vită la grătar cu sos de ciocolată
Preparare mușchi de vită la grătar.
Se porționează carnea în medalioane care se aplatizează ușor cu podul palmei, apoi se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. Se lasă la odihnit 30 de minute să își ia aromele de la condimente, apoi se prepară pe grill. Se adaugă și puțin unt pe grill pentru a se frăgezi carnea în timpul preparării. Se întoarce pe partea cealaltă și din nou se adaugă puțin unt.
Citește și: Rețeta Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango
Preparare sos de ciocolată cu cânepă.
Se transferă untul rămas pe grill cu aromele de la carne într-o tigaie, se mai adaugă un cub de unt și se pune ceapa tocată în fâșii, la călit. Când își schimbă culoarea, se stinge cu puțin oțet balsamic, se apestecă bine să se aromatizeze și se toarnă vinul.
Se lasă sosul de vin cu ceapa caramelizată să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Se adaugă în sos semințe de cânepă și se mai lasă la fiert până când și semințele își degajă aroma.
Se stinge focul, se răzuiește ciocolată în sos și se amestecă intens până se topește și se omogenizează sosul.
Friptura din mușchi de vită argintiniană se servește glazurată cu sos de ciocolată și cânepă.
Spor și poftă bună!
Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango... Tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță...