- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 1 kg mușchiuleț de vânat(cerb)
- 400 ml vin roșu Pedro Ximenez
- 100 gr zahăr
- 50 ml oțet balsamic
- 300 gr dulceață din fructe de pădure
- 100 ml ulei de măsline
- 300 gr fructe de pădure(congelate sau proaspete)
- sare
- piper alb
- rozmarin
Mod de preparare
Mușchiulețul de cerb se trage la tigaie pe toate părțile pentru câteva minute, la foc mic, apoi se introduce la cuptor pentru 15-20 de minute.
În acest timp se prepară sosul de fructe .
Se pune la foc, intr-o tigaie, vinul roșu și se lasă pentru a se reduce alcoolul, apoi se adaugă zahărul, dulceața de fructe și oțetul balsamic.
Se fierbe până capătă consistența unui sos, iar spre final de fierbere se adaugă fructele de pădure.
Se scoate carnea de cerb din cuptor, se lasă câteva minute la temperat, apoi se taie în rondele .
Se servește cu sosul de fructe și frunze de rozmarin.
Tournedo de vită în crustă de piper... Mozzarella în fum de rozmarin cu bile de oțet balsamic...