Antena Căutare

Mușchiuleț de vițel în sos de cidru cu blue cheese și risotto cu urzici

Iată în ce preparate putem include deliciosul cidru de mere: Mușchiuleț de vițel în sos de cidru cu blue cheese și risotto cu urzici, o mâncare tare gustoasă, perfectă pentru o masă principală din zi.

Mușchiuleț de vițel în sos de cidru  cu blue cheese și risotto cu urzici
Musculeț de vițel în sos de cidru cu blue cheese și risotto cu urzici

Iată în ce preparate putem include deliciosul cidru de mere: Mușchiuleț de vițel în sos de cidru cu blue cheese și risotto cu urzici, o mâncare tare gustoasă, perfectă pentru o masă principală din zi.


  • Mușchiuleț de vițel în sos de cidru și blue cheese
  • 400 gr mușculeț de vițel
  • 200 gr unt
  • 200 gr brânză cu mucegai blue cheese
  • 1 crenguță de rozmarin proaspăt
  • 200 ml cidru de mere Clarks demisec
  • 2 lingurițe miere naturală
  • Sare și piper multicolor
  • Risotto cu urzici și cidru de mere
  • 300 gr orez basmati
  • 500 gr urzici proaspete
  • 2 buc. ceapă galbenă
  • șofran
  • 500 ml cidru de mere Clarks Demisec
  • 300 ml ulei de măsline bio, extra virgin
  • 1 pulpă mică de pui
  • 1 lămâie

Mod de preapare Mușchiuleț de vițel în sos de cidru și blue cheese

Se taie mușchiulețul de vițel în medalioane de aproximativ 2 cm grosime.

Într-o tigaie se topește puțin unt aromat cu 2-3 crenguțe de rozmarin.

Se rumenesc bucățile de mușchiuleț pentru 5-8 minute de fiecare parte, asezonate cu sare și piper. Se scoate carnea din tigaie, se adaugă cidrul și se fierbe pentru 1-2 minute. Se adaugă brânza cu mucegai și se amestecă până rezultă un sos omogen. Cu acest sos se glazurează medalioanele din mușchiuleț de vițel, în timpul servirii.

Mod de preparare Risotto de urzici cu cidru de mere

Se pune pulpa de pui la fiert, în apă cât să fie acoperită.

Se taie ceapa mărunt și se călește ușot într-un wok cu puțin ulei de măsline, sare și piper.

După 10 minute, se adaugă urzicile curățate și bine spălate și se lasă 1-2 minute. Apoi se adaugă orezul, clătit cu apă și se prăjește pentru 3-4 minute. Se adaugă cidrul și se fierbe pentru 3-5 minute. Se scoate pulpa de pui din supa în care a fiert și se adaugăîn wokul cu celelalte ingrediente. Se fierbe pentru 5-7 minute până când orezul este preparat al dente. Se stinge focul, se amestecă orezul cu 2 lingurițe de ulei de măsline și se acoperă până în momentul servirii.

Paste trofie cu gorgonzola, roșii cherry și guanciale... Trei rețete de supă cremă pline de culoare și savoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x