Oreo cheesecake, o rețetă simplă, fără coacere, pe care n-ai cum să nu o îndrăgești. Aromele le alege fiecare după propriul gust.
Ce ne trebuie pentru rețeta Oreo cheesecake:
- Pentru stratul de biscuiți
- 300 gr biscuiți Oreo
- 100 gr unt
- 1 lingură lapte
- Pentru crema de brânză:
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 500 gr cremă de brânză natur
- 150 gr zahăr
- 2 lingurițe esență de mentă
- 7-8 biscuiți Oreo
- 15 gr gelatin
- 100 ml apă
- Pentru decor:
- 200 gr ciocolată cu lapte
- frunze de mentă
- biscuiți Oreo
Rețeta Oreo cheesecake - Mod de preparare
Pentru stratul de biscuiți, măcinăm biscuiții în robot și îi amestecăm cu untul topit împreună cu o lingură de lapte. Adăugăm puțin lapte întrucât biscuiții au și cremă.
Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de tort cu inel detașabil, de 24 cm.
Dăm forma la frigider pentru 30 de minute.
Între timp ne ocupăm de crema de brânză.
Într-un bol mixăm crema de brânză cu jumătate din zahăr, un praf de sare și esența.
In alt bol mixăm smântâna pentru frișcă cu restul de zahăr, apoi o încorporăm în compoziția de brânză.
Hidratăm gelatina în 100 ml apă, apoi o diluăm la bain marie, o lăsăm să se tempereze și o turnăm peste crema de brânză mixând energic pentru omogenizare.
Încorporăm în crema de brânză bucăți de biscuiți oreo și întindem crema peste stratul de biscuiți.
Dăm forma cu deliciosul oreo cheesecake la frigider pentru minim o oră, apoi îndepărtăm inelul detașabil și decorum cheesecake-ul cu ciocolată răzuită, biscuiți și frunze de mentă.
Mai multe rețete de cheesecake găsiți AICI.