- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Toată lumea a auzit de tradiționalele ouă umplute, dar a1.ro vă propune un desert inedit! Gata cu ouălele înroșite, cele cu maionează, e timpul ouălelor de ciocolată!
Sunt extraordinar de bune şi în mod clar perfecte pentru desertul de Paşte.
INGREDIENTE
200 g ciocolată amăruie
forme de plastic de la ouăle de ciocolată
bombonele colorate,pentru decor
Pentru cremă:
125 g margarină
1 plic budincă de ciocolată
esenţă de rom
Mod de preparare pentru ouă de ciocolată umplute
Rupi ciocolata bucățele și o topești pe baie de aburi, la foc mic. Cureți matrițele pentru ouă, apoi, cu o linguriță, torni ușor ciocolată, având grijă să acoperi matrița în întregime. Dai la frigider 10 minute, le scoți și aplici și un al doilea strat de ciocolată cu o pensulă. Lași să se răcească bine. Cu cât ciocolata e mai rece, cu atât se desfac ouăle mai ușor.
Pentru crema de ciocolată, prepari budinca urmând indicațiile de pe ambalaj. O lași la răcit, apoi adaugi margarină pentru cremă moale moale, esența de rom și omogenizezi. Umpli fiecare jumătate de ou cu crema de ciocolată, după dorință și dai la frigider. După ce s-a răcit crema, ungi marginile fiecărei jumătăți cu ciocolată fierbinte, le lipeşti între ele și le tăvălești baza prin bombonele-decor. Le dai la frigider.