Cu puține ingrediente și în scurt timp, puteți prepara un desert delicios, fără coacere, pentru orice pofticios: Panna Cotta cu mascarpone și sos caramel.
Din aceeași categorie de desert, puteți încerca Panna Cotta de iaurt cu pișcoturi și sos de mentă, sau Panna Cotta cu căpșuni.
Ingrediente pentru Panna Cotta cu mascarpone și sos caramel
- 250 g mascarpone
- 150 g zahăr
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 150 ml lapte
- 15 g gelatină
- esență de vanilie
- Pentru sos caramel:
- 20 g zahăr
- 100 ml smântână pentru frișcî
- 50 g unt
- nuci pentru decor
Mod de preparare Panna Cotta cu mascarpone și sos caramel
Puneți gelatina la hidratat în laptele rece, apoi diluați-o pe baie de aburi.
Încălziti smântâna, fără a o aduce la punctul de fierbere și dizolvați zahărul in ea. Adăugați zahărul vanilat și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Adăugați gelatina, omogenizați, apoi încorporați mascarponele.
Puneți compoziția în forme ceramice, sau de silicon și dați formele la frigider.
Înainte de servire preparați sosul caramel.
Caramelizați zahărul, apoi adăugați untul și smântâna lichidă și amestecați pe foc până se omogenizează compoziția și rezultă un sos.
Răsturnați panna cotta cu mascarpone pe platouri și serviți-o cu sos caramel și nuci.