Romică Romașcu, un concurent al sezonului 8 din emisiunea culinară ”Chefi la cuțite, de meserie psiholog, a preparat în cadrulconcursului culinar, o reușită rețetă pe bază de paste, creveți și sos de roșii.
Iată ce ingrediente a folosite pentru rețeta de paste cu fructe de mare și sos de roșii:
- 400 gr tagliatelle
- 600 gr creveti mari
- 500 gr roșii cherry
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 legătură de ceapa verde
- busuioc verde
- mentă
- 1 legătură de sparanghel
- ulei măsline
- ardei iute ( fulgi)
- pătrunjel
- 700 ml vin alb
Mod de preparare pentru rețeta de paste cu fructe de mare și sos de roșii
Se începe prin a pune uleiul la încins și a căli în el ceapa verde, tocată rondele și usturoiul verde, tocat rondele.
Se adaugă sparanghelul verde tăiat în bastonașe mai micuțe, apoi roșiile cherry.
Se asezonează totul cu sare, piper și câțiva fulgi de chili, iar când sosul este scăzut, se adaugă creveții curățați și vinul.
Se lasă totul să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă busuioc verde și mentă verde.
Tagliatellele se fier în apă cu sare, se scurg și se amestecă cu ingredientele de mai sus.
Citește și: Rețeta Tagliatelle cu muschi de vită și ciuperci în sos de roșii
Se mai lasă pastele să fiarbă cu creveții și sosul de roșii câteva minute, pentru a se întrepătrunde bine cu toate aromele.
Se servesc pastele cu creveți și sos de roșii garnisite cu pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță ca la mama acasă... Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschete aromate...