- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu multe legume, unele coapte la cuptor, altele trase la tigaie, cu pastramă de berbecuț ce a stat în baiț câteva zile bune pentru frăgezire, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă specifică toamnei ce ne face să salivăm doar citind ingredientele.
Iar servită cu un delicios și parfumat must din struguri roșii, este un adevărat festin culinar, de nerefuzat!
Citește și: Pastramă din piept de pui. Mezel de casă simplu și gustos
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Pastramă de berbecuț cu legume coapte și must din struguri roșii:
- pastramă de berbecuț
- ceapă roșie
- gogoșari
- gutuie
- sfeclă roșie
- dovlecel
- morcovi
- ardei iute
- ardei verde
- roșii prunișoare
Cum procedăm pentru a pregăti rețeta de pastramă de berbecuț cu legume coapte și must din struguri roșii?
Baițul pentru pastrama de berbecuț a fost făcut dintr-un amestec de sare, piper, boia iute și boia dulce și cimbru, presărat în strat uniform pe toată suprafața cărnii, iar apoi, carnea scufundată într-un mujdei din 5-6 căței de usturoi diluat cu vin alb. Ținută la rece într-o astfel de marinadă, carnea de oaie își pierde aproape integral acel miros specific, cu care nu toți se împacă. Și în plus, ieste foarte fragedă și gustoasă.
Pastrama de berbecuț, bine scursă de baiț și tamponată cu prosoape de hârtie, absorbante, se unge ușor cu ulei, se mai presară cu cimbru proaspăt, ușor înflorit și se prepară pe grătar, sau la tigaia teflonată bine încinsă. Se rumenește frumos pe toate părțile, apoi se păstrează acoperită, până în momentul servirii.
Citește și: Sfaturi pentru o friptură reușită și idei de servire a fripturii
Între timp, pregătim legume coapte.
Legumele bine spălate și șterse, o parte feliate, altele lăsate întregi se prepară la cuptor, doar până se deshidratează ușor. O parte din legume se trag la tigaie pentru a avea gusturi diferite, dar și aspect diferit.
Legumele coapte vor ține locul clasicei mămăliguțe cu care se servește pastrama de berbecuț în mod obișnuit. Sunt delicioase, pline de savoare și culoare și dau aspect de toamnă ruginie, așezate frumos pe farfurie, lângă porția de friptură din pastramă de berbecuț. Iar gutuia feliată și coaptă, ne poartă cu a ei aromă în vremurile de neuitat ale copilăriei.
Mustul din struguri roșii se prepară simplu cu ajutorul unui storcător de fructe, dar nu înainte de a lăsa strugurii bine presați la odihnit cel puțin o oră, pentru a fermenta puțin.
Un preparat simplu și ușor, cu ingrediente ce se găsesc acum pe piață și cu siguranță, pe placul tuturor.
În speranța că v-am făcut poftă, vă dorim spor la preparat rețeta de pastramă de berbecuț cu legume coapte și must din struguri roșii și poftă bună la savurat!
Tort de biscuiți cu ciocolată și fructe. Reţeta copilăriei reinterpretată de Vlăduţ... File de somon cu texturi de conopidă, chipsuri de alge și emulsie de roșii...