Pate de ficat, pate de ciuperci și salată de arpacaș, trei rețete deosebite, pentru a împăca mai multe gusturi.
Ingrediente pentru rețeta pate de ficat:
- 1 kg ficăței de pui
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 3 cepe
- 1 lingură capere
- 100 gr file de anșoa marinat
- 100 gr unt
- 1 legătură de pătrunjel verde
Ingrediente pentru pate de ciuperci:
- 1 kg ciuperci mixte, congelate
- 4 cepe
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 100 gr unt
- Sare și piper
- pătrunjel verde
Ingrediente pentru salată de arpacaș:
- 200 gr arpacaș
- 200 gr șuncă presată
- 150 gr cașcaval
- 100 gr măsline verzi, fără sâmburi
- 5-6 ouă
- Anghinate marinată
- Ulei de măsline
- Pâine
- 100 ml vin alb
Modul de preparare pentru rețeta Pate din ficat de pui.
Pentru a prepara pate de ficat, într-o cratiță se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa tocată mărunt.
Se adaugă ficatul de pui și se prepară pentru 10-15 minute.
Apoi se adaugă caperele, anșoa, untul și pătrunjel verde, tocatși se trece totul prin blender până se obține o pastă omogenă.
Modul de preparare pentru rețeta Pate de ciuperci.
Se călește ceapa în ulei de măsline.
Ciupercile se fierb până capătă consistența unui pate. Se iau de pe foc, se adaugă un cub de unt și puțin pătrunjel tocat. Ceapa călită, împreună cu cantitatea de ciuperci preparată se trec prin blender până se obține o pastă omogenă.
Modul de preparare pentru rețeta Salată de arpacaș.
Pentru a prepara salată de arpacaș, se fierbe arpacașul conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se strecoară și se răcește sub jet de apă rece.
Separat se taie mici cubulețe de cașcaval, șuncă presată, măsline și ouă fierte.
Se amestecă totul într-un vaspicurând și puțin ulei de măsline.
Lapte cu mămăligă la tuci. O rețetă interesantă care te cucerește instant.... Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată...