- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că e vreme rece de toamnă, astăzi vă propunem o rețetă delicioasă pentru un desert de post: prăjitura cu mere, nuci și scorțișoară.
Ingrediente
- 4 Mere
- 1 Portocală (vom folosi doar sucul de la ea, cam 100ml)
- Zahăr 200 g
- Ulei 100 ml
- Faină albă 400 g/ 100g de fulgi fini de ovaz
- Scorțisoara 2 lingurițe
- Praf de copt 10 g 1 plic
- Sare 0.25 lingurite
- Stafide 100 g
- Nuci 100 g (opțional)
PAȘI DE URMAT:
- Stoarceți zeama de la portocală.
-Merele se spăla și se curată de cotor.
- Le mărunțiți bine în robot sau blender, dar puteți și să le dați prin răzătoare.
- Într-un bol puneți merele, adăugați zahărul, uleiul și zeamă de portcale-amestecați bine.
- Acum adăugați și făină(și fulgii de ovăz dacă folosiți), scorțișoară, praful de copt și sărea-amestecați bine să nu fie cocoloașe.
- Aluatul este ceva mai dens, așa și trebuie. Puneți stafidele și nucile puțin tăiate cu un cuțit, sau în robot, amestecați.
- Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetata cu făină.
- Nivelați și distribuiți uniform aluatul cu o lingură sau spatulă.
- Se coace la cuptor preincaăzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute.
- Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
- Porționați și savurați.
Poftă Bună!