- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Penne siciliene al forno, o rețetă de paste gustoasă, cu multe ingrediente care-și întrepătrund gusturile delicios.
Ingrediente
- 700 gr penne rigate, barilla
- 50 gr busuioc proaspăt
- 400 gr piept de pui
- 10 gr boia afumată
- 200 gr bacon
- 500 gr mozzarella
- 200 gr ciuperci
- 300 gr parmezan
- 1 căpățână usturoi
- 10 ouă
- 800 gr roșii în suc propriu
- 750 ml vin roze, sec
- 300ml smântână lichidă
- 50 gr sare
- 10 gr piper
- 10 gr oregano
Mod de preparare
Fierbem pastele în apă clocotită cu sare și puțin ulei.
Într-o tigaie, încingem puțin ulei și adăugăm roșiile tocate, pe care le asezonăm cu sare, piper, oregano și busuioc.
Lăsăm sosul de roșii să fiarbă la foc mic.
Tăiem pieptul de pui în cuburi pe care le rumenim în ulei încins.
Adăugăm baconul tăiat tot în cuburi și ciupercile.
Amestecăm bine îngredientele pentru câteva minute, apoi adăugăm un pahar de vin și lăsăm totul să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Adăugăm apoi smântâna lichidă și potrivim gustul cu sare și piper, iar spre final, adăugăm parmezanul ras.
Scurgem pastele deja fierte, le adăugăm peste sos și transferăm totul într-un vas de ceramic termorezistent.
Radem mozzarella deasupra și dăm vasul la cuptor pentru 10-15 minute, apoi le servim decorate cu Frunze de busuioc.
Melci cu cremă de unt al forno... Piept de curcan umplut cu brânză de capră, servit cu piure de păstârnac și sos din fructe de pădure...