Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi cu un desert delicios şi anume, "Prinţesa Zăpezii".
Instructiuni
Aluat fraged:
- 750 g faina
- 2 oua
- 250 g mascarpone
- 250 g unt(82%)
- 350 g zahar
- coaja de la 2 lamai
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
Crema de branza:
- 1 kg branza quark
- 7 oua
- 350 g zahar
- sucul si coaja de la o lamaie
- un praf sare
Decor:
- zahar pudra
Mod de preparare
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se formeaza un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se acopera cu o folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.
Nu trebuie framantat aluatul prea mult, ci doar ata cat sa fie omogen.
Pentru crema, se amesteca branza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de la o lamaie, apoi ouale si un praf de sare.
Se omogenizeaza bine compozitia.
Se imparte aluatul in doua parti egale.
Prima parte se intinde cat dimensiunea tavii clasice de aragaz si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se inteapa cu o furculita din loc in loc.
Se intinde peste foaia de aluat crema de branza si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat intinsa.
Se inteapa si aceasta foaie din loc in loc cu furculita, pentru a nu se crea bolta in timpul coacerii.
Se coace prajitura pentru 40-45 de minute la 175 de grade, apoi se lasa sa se raceasca, aproximativ 2 ore, dupa care se poate portiona si pudra.
Vezi aici VIDEO cu rețeta pas cu pas! Poftă bună!