Pentru iubitorii preparatelor cu piept de rață, o rețetă pur și simplu delicioasă:”Piept de rață în crustă de migdale cu sos de zmeură”!
Un preparat asemănător este și acest ”Piept de rață în crustă de migdale cu sos de zmeură”, dar gustos și interesant este și acest ”Piept de rață cu piure de gutui și sos de vin cu ceapă caramelizată”.
Ingrediente pentru Piept de rață cu ghimbir și sos de zmeură
- 600 g piept de rață
- sare
- piper
- ghimbir
- 200 g unt
- 500 g cartofi dulci
- 200 ml smântână de gătit
- un praf de nucșoară
- 3 ridichi roșii
- 3 baby morcovi
- sfeclă roșie murată
- 2 linguri zahăr brun
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- 250 g zmeură
- 50 g zahăr
- 20 ml coniac
Mod de preparare Piept de rață cu ghimbir și sos de zmeură
Pieptul de rață porționat se crestează pe partea cu piele și se condimentează cu sare și piper.
Se așază într-o tigaie rece, pe partea cu piele și se rumenește la foc mediu, până pielea devine crocantă (aproximativ 4-5 minute).
Se întoarce și se rumenește și pe cealaltă parte pentru alte 2-3 minute.
Apoi se continuă la cuptorul încins, pentru aproximativ 5 minute, asezonat cu sare, piper și ghimbir.
Se scoate pieptul de rață din cuptor și se acoperă cu folie.
Se curăță cartofii dulci, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se pasează, se adauga unt și smântână pentru cremozitate.
Zmeura se fierbe cu zahărul și se adaugă coniacul, apoi se trece prin sită.
Morcovii se taie în rondele și se caramelizează în puțin zahăr brun, apoi se amestecă cu rondele de ridichi și se stropesc cu ulei de măsline și oțet.