Asezonat cu sos din fructe de pădure, este chiar delicios acest piept de rață cu piure de cartofi dulci!
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu piure de cartofi dulci
- 1 kg piept de rață
- 1,5 kg cartofi dulci
- 100 gr unt
- 800 gr fructe de pădure
- 700 gr prosciuto crudo
- 700 gr vișine
- 100 gr anason stelat
- 4 batoane de vanilie
- zahar vanilat
- 200 gr zahăr brun
- Sare
- piper
- 200 gr mix de flori comestibile
Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu piure de cartofi dulci
Pieptul de rață se condimentează cu sare și piper și se așază în tigaia rece pe partea cu pielea crestată, apoi se pune la foc mediu până se rumenește și se formează crustă, apoi se întoarce și i se dă crustă și pe partea cealaltă.
Se scoate din tigaie și se păstrează într-un vas acoperit.
Cartofii dulci se curăță, se taie cuburi și se fierb în apă cu sare, apoi se transformă într-un delicios piure, pasându-i cu unt.
Fructele de pădure și vișinele se fierb cu zahărul brun, adăugând și batoanele de vanilie și anason stelat și se transformă într-un sos delicios cu care se va servi pieptul de rață, alături de piureul de cartofi dulci.
Poftă bună!
Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti... Brioșe cu zmeură și ganache de ciocolată albă...