O combinație delicioasă de preparate în rețeta Piept de rață cu piure de dovlecel și sos de vin porto!
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu piure de dovlecel și sos de vin porto
- 5 buc. piept de rață
- 1 dovleac galben
- 500 ml vin porto
- 250 g unt
- 100 g amidon alimentar
- 10 baby morcovi
- Cimbrișor
- Usturoi
- Rozmarin
- 1 buchet broccoli
- Sare
- Piper
- Micro plante pentru decor
- Flori decorative comestibile
- sfeclă roșie
- arpagic murat
- Puțin lapte
Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu piure de dovlecel și sos de vin porto
Se rumenește pieptul de rață așezandu-l în tigaia rece pe partea cu piele, crestată în prealabil și condimentat.
Apoi, în grăsimea din tigaie se zdrobesc 2 căței de usturoi, se adaugă o crenguță de cimbrișor și una de rozmarin, se intoarce pieptul de rață pe cealaltă parte și se dă la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade.
Se fierbe dovlecelul curățat și tocat, în apă cu sare, după care se scurge și se trece prin bender adăugând lapte, sare, unt și piper.
Pentru a prepara sosul de vin, se reduce la jumătate, 500 ml de vin porto, pe foc, cu usturoi și cimbru, apoi ,se strecoară, se adaugă arpagic murat și un cubuleț de unt, se lasă pe foc aproximativ 1 minut și se leagă cu amidon alimentar.
Se servește deliciosul Piept de rață cu piure de dovlecel și sos de vin porto, decorat cu micro plante.
Caracatiță cu piure de linte și sos de măsline... Mâncare vegetariană cu ciuperci și pâine la cuptor...