- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Familia și musafirii se vor bucura și vor aprecia preparatele delicate și mai speciale cum ar fi acest piept de rață cu sos de vin roșu și miere.
Cred că v-ar plăcea și alte preparate cu carne de rață cum ar fi: „Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine”, sau aceste „Frigărui de rață cu ananas, sos de rodie și piure de cartofi mov”!
Ingrediente pentru Piept de rață cu sos de vin roșu și miere
- 2 buc. piept de rață cu piele
- 2 cepe salote
- 2 căței de usturoi
- 250 de ml de vin roșu demidulce
- 250 ml supă de pasăre
- 50 ml sos de soia
- 1 lingură miere de albine
- 1 bucată anason stelat
- 1-2 cuișoare
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare Piept de rață cu sos de vin roșu și miere
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, se condimentează cu sare și piper și se așază într-o tigaie rece, cu pielea în jos. Se pune tigaia la foc mediu pentru 3-4 minute, apoi se întoarce pieptul de rață pe cealaltă parte și se mai lasă 2-3 minute. Se tranferă la cuptor pentru alte 5-6 minute, apoi se scoate din tigaie în alt vas și se acoperă cu folie de aluminiu.
Sosul din tigaie se strecoară să se elimine eventualele arsuri, apoi se pune la foc, în tigaia curată. Se călesc în el ceapa tocată fin și usturoiul, apoi se adaugă vinul și se lasă să fiarbă până scade la jumătate. Se adaugă supa, sosul de soia, anasonul, cuișoarele și din nou se lasă la fiert până se reduce și se îngroașă. La final, se adaugă mierea și se încorporează untul.
Pieptul de rată se porționează și se servește cu deliciosul sos de vin și miere, alături de garnitura preferată, legume sote, sau trase la tigaie.