O altfel de pizza, reinterpretată, mai suculentă și în același timp cu aluat crocant.
Ingrediente
- 30 felii de cașcaval, de 2 mm grosime
- 1 kg ciuperci champignon
- 500 g carne tocată amestec( vită + porc)
- 200 g sos de roșii
- 10 g sare de himalaya roz cu verdețuri provance
- 10 g piper
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă
- 10 g boia de ardei dulce
- 1kg făină albă
- 50 g drojdie
- 200 ml ulei de măsline
- 1 ardei roșu
- 30 g unt
- 50 ml sos de soia
- 1 linguriță zahăr
- oregano
- rozmarin
Mod de preparare
Se prepară mai întâi aluatul de pizza, cu apă caldă, făină, puțin ulei, sare zahăr și drojdie.
Se cerne făina într-un vas.
Drojdia se lichefiaza împreună cu zahărul și puțină apă caldă, apoi se lasă la hidratat 10 minute.
Se răstoarnă în vasul cu făină, se adaugă și ulei și se frământă un aluat ferm, care se lasă 20-30 de minute la crescut.
Între timp se prepară sosul.
Se pun la călit usturoiul, ceapa, tocate mărunt, se adaugă boia de ardei, se amestecă bine, apoi se adaugă carnea tocată, iar când aceasta este preparată, se adaugă sosul de roșii și se condimentează cu sare, piper, oregano.
Ciupercile se taie fin, apoi se sotează separat în alt vas, cu unt.
Pizza se asamblează în vase de lut.
Se unge vasele de lut cu unt, se așază selii de mazzarella la bază, apoi un strat de ciuperci, strat de carne, iar mozzarella și se acoperă cu foaie de aluat.
Se dau vasele la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Pizza se servește cu vasul de lut, care se va răsturna pe farfurie.
Piept de rață cu sos de portocale, sos de dovlecel, piure de ciuperci cu usturoi si piure de cartofi... Friptură de crocodil cu sos grecesc...