După cum se știe, preferatele tuturor gurmanzilor, în materie de aperitive, sau desert sunt, de departe, plăcintele.
Dintre rețetele de plăcinte sărate cea mai populară este Rețeta de plăcintă cu brânză, urmată de Rețeta de plăcintă cu carne și Rețeta de plăcintă cu ciuperci.
Iar dintre rețetele de plăcinte dulci, cele mai căutate sunt: Rețeta de plăcintă cu brânză și stafide, Rețeta de plăcintă cu dovleac, Rețeta de plăcintă cu vișine și nu în ultimul rând, Rețeta de plăcintă cu mere.
Rețetele de plăcinte pot fi reinterpretate după gustul și preferințele fiecăruia. Se pot folosi aluaturi simple, preparate în casă, aluaturi foietaj, sau clasicele foi de plăcintă.
Iar umpluturile se pot prepara dintr-o serie de combinații cum ar fi: brânză cu vișine, brânză cu stafide, mere cu stafide, mere cu vișine, sau combinații de diverse fructe dulci și acrișoare, creme de nuci, de vanilie, etc.
De asemeni, plăcintele pot avea diverse forme, după propria imaginație.
Vedeți mai jos câteva idei de plăcinte cu forme diferite: