Nimeni nu ar refuza așa delicioase plăcinte de cartofi servite cu sos de ciuperci de pădure!
Simple de preparat și sigur dispar imediat!
Rețeta Plăcinte de cartofi cu sos de ciuperci de pădure - Ingrediente
- Pentru plăcinte:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- sare și piper
- 1 pahar( 200 ml) de făină integrală
- 1 pahar de ulei
- 1 ou
- Pentru sosul de ciuperci:
- 500 gr ciuperci de pădure
- 1ceapă
- 2 căței de usturoi
- 50 g unt cu 80% de grasime
- Ulei de măsline
- sare și piper
- 5 linguri de vin alb sec
- 125 ml de smantana cu 30% de grasime
- 1⁄2 legătură de pătrunjel
Rețeta Plăcinte de cartofi cu sos de ciuperci de pădure - Preparare
Cartofii și ceapa se curăţă și se dau pe răzătoare. Se adaugă făina li un ou. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se pune uleiul într-o tigaie la încins, se formează plăcinte din compoziția de cartofi și se prăjesc.
- Vedeți și Rețeta Plăcinte cu cașcaval!
Se curăţă ciupercile de pădure si ceapa, apoi se toacă.
Ceapa se călește în unt, împreună cu usturoiul tocat.
Când aceasta își schimbă ușor culoarea, se adaugă ciupercile și se amestecă. Se adaugă ulei de măsline, apoi se sting cu vin. Când se evaporă alcoolul, se adaugă smântâna și se mai amestecă 5-6 minute pe foc. Se potrivește gustul de sare și piper, iar la final se presară pătrunjel verde.