Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de PRĂJITURĂ CABANA!
Ingrediente:
Pentru foi
500 g făină
3 ouă
150 g zahăr
100 ml ulei
200 ml lapte
1 plic praf de copt
1 fiolă esenţă de rom
Pentru cremă
5 gălbenuşuri
500 ml lapte
3 linguri de amidon
200 g unt
10 linguri zahăr
2 linguri cacao
Pentru glazură
100 g ciocolată
50 ml lapte
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, praful de copt, făina şi esenţa de rom şi se frământă un aluat vârtos. Aluatul se împarte în trei părţi egale, se întind trei foi subţiri, care se coc câte 10-15 minute pe dosul tăvii tapetate cu făină. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul
şi se adaugă cacaua, amidonul şi laptele. Se fierbe compoziţia la foc mic până se îngroaşă, se lasă la răcit, după care se încorporează untul bătut spumă. Fiecare foaie se taie pe lung în trei fâşii egale şi se unge fiecare cu cremă. Se aşază o foaie ca bază şi cu alte două se formează un acoperiş. Cabana formată se aşază peste o altă fâşie şi se acoperă cu alte două foi. Cabana obţinută se aşază pe o altă fâşie şi se face iar un acoperiş.
Se topeşte ciocolata cu laptele şi uleiul, apoi se toarnă glazura obţinută peste prăjitur cabnana cu cremă de unt şi cacao şi se dă la rece pentru circa trei ore.
Nu-i așa că rezultatul e spectaculos! POFTĂ BUNĂ!
„Şi-aş mai bea o ţuică mică / Că n-am nici o ibovnică!” Legendara Sanda Marin are grijă și de noi, „iubitorii de senzați... Brioșele cu banane, desertul preferat al pofticioșilor! Se fac imediat și au un gust demențial!...