Antena Căutare

Desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză. O încântare pentru papilele gustative!

Cu pere parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, cu blat nisipos și crumble deasuprae o încântare pentru papile, acest desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză!

Prăjitura cu pere și cremă de brânză

Cu pere parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, cu blat nisipos și crumble deasuprae o încântare pentru papile, acest desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză!

De mare efect va fi și acest desert cu care veți cuceri orice gurmand: Pere în aluat, umplute cu miez de nucă.

Ingrediente pentru Prăjitura cu pere și cremă de brânză

  • Pentru aluat:
  • 375 g faină
  • 125 g zahăr
  • 25 g zahăr vanilat
  • 175 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de pere:
  • 1 kg pere curățate
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură mai cu vârf de amidon
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri amidon
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare Prăjitura cu pere și cremă de brânză

Curățăm perele de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere.
Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topește și se formează sirop.
În funcție de cât sirop se formează, adăugăm amidon.
Pentru aluatul fraged, amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.
Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.
Pregătim crema de brânză amestecând brânza cu zahărul și untul moale, esența și cele două ouă.
În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.
Ungem o tavă de 25/25 cm cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile.
Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.
Nu uităm să preîncălzim cuptorul cu aproximativ 15 minute înainte, sau după cum își cunoaște fiecare cuptorul.
Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.
O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Sursa

Rețeta de zacuscă de vinete tradițională. Cea mai bună zacuscă de casă... Cum preparăm o delicioasă și aspectuoasă Tartă aperitiv cu brânzeturi și roșii cherry multicolore!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 19 aprilie 2025. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Nicolai Tand Sambata, 19.04.2025, 15:00
Citește și
Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. O combinație de texturi și arome Catine.ro
Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un...
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Anunțul făcut de Denisa Tănase după 3 ani de căsnicie cu Mircea Brânzei. De ce nu au mai apărut împreună.... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Donald Trump, criticat dur pentru prezența la funerariile Papei Francisc. De ce Președintele american, dar și... Elle
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia... Spynews.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu... BZI
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant HelloTaste.ro
Drama incredibilă a oamenilor care mănâncă frunze și cărbuni ca să supraviețuiască. „Poveștile pe care... Antena3.ro
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald... useit
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2025. Leii se afirmă în fața celor din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Deputații au aprobat: polițiștii din Republica Moldova pot acționa, cu mașinile și armele lor, în România Jurnalul
Igor Cuciuc, mesajul emoționant primit de la fiica sa Andreea, la șase luni de la moartea tinerei:Mulțumesc că... Kudika
Ce să pui la rădăcina glicinei pentru ca florile să reziste mai mult timp. Aşa se face şi în grădinile botanice Playtech
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor Redactia.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an Observator
Ce este ulcerul. Cum se tratează această afecțiune MediCOOL
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros HelloTaste
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist ProSport
Un clujean și-a găsit BMW-ul pe butuci. Ce bilețel a găsit pe parbriz: „Plătește datoria și…” Gandul
NU E BANC! Câți lei câștigă lunar un livrator de mâncare în Timișoara: 'Lucrez de luni până joi, 12 ore pe zi' CanCan
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor DeParinti
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton ZUTV
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum UseIT
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x