Antena Căutare

Prăjitură din somon și halibut cu alge de mare și broccoli

Ingrediente:

  • 1 file somon
  • 2 buc file halibut
  • 1 lămâie
  • ierburi aromatice proaspete(cimbrișor,pătrunjel, rozmarin)
  • 1 ou
  • 1 ardei gras roșu
  • 700 gr broccoli
  • 2 buc foi de alge
  • 50 gr ghimbir proaspăt
  • 1 lime
  • 100 gr unt
  • 50 gr amidon
  • sare
  • piper mix

Mod de preparare:

Somonul și halibutul se taie în dreptunghiuri de aceeași dimensiune.
Restul de pește, ardeiul gras tăiat cuburi, ierburile aromate, un albuș de ou se pun într-un blender și se pasează.
Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt și se așază fileul de somon. Se decupează un dreptunghi din foaia de alge și se așază deasupra fileului. Se adaugă un strat din pasta obtinută în blender, incă o foaie de alge și apoi fileul de halibut. Peste ultimul file, se așază puțină pastă de pește și se pune totul în cuptorul preincălzit la 185 grade pentru 7-8 minute.
Între timp, se sotează broccoli împreună cu untul, pentru câteva minute.
Într-o oală, se rade coajă de lămaie, se stoarce sucul de la ½ lămaie, se rade puțin ghimbir și se adaugă un praf de sare. Se pune pe foc compoziția și când ajunge la fierbere, se adaugă amidon dizolvat în apă și se lasă să fiarbă până se obține consistența dorită.
Peștele se scoate din cuptor, se așază pe farfurie, se adaugă 2-3 buchetele de broccoli și o lingură de sos peste pește. Se decorează cu o felie de limes tăiată subțire.
Poftă bună!

Salată Jack pe vrejul de fasole... Reţetă simplă: Prăjitură cu ciocolată, caramel şi biscuiţi! Se face în câteva minute, cu puţine ingrediente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x