O prăjitură simplă și bună pentru a cuceri o soacră tot bună.
Ingrediente
- 10 ouă
- 250 g zahăr
- 100 g amidon alimentar
- 1 l lapte
- 300 g unt
- 2 lămâi
- 50 g sare
- 500 g făină albă
- 300 g zahăr pudră
- 10 g praf de copt
Mod de preparare
Preparare blat
Se bat 10 albușuri spumă, se adaugă zahărul și se mixează.
Gălbenușurile de la 5 ouă se amestecă cu ulei și coajă de lămâie și se încorporează în albușurile bătute.
La final se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
Compoziția se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Preparare cremă
Se amestecă gălbenușurile de la 5 ouă cu zahăr și amidon, într-un bol.
Se adaugă, treptat, laptele și se fierbe la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă.
La final se adaugă zeama de lămâie și untul.
Blatul copt și răcit se secționează în 3 părți între care se va întinde crema.
Se decorează cu fructe.