Ingrediente:
- 4 prepelițe
- 3 morcovi
- 2 ceapă roșie
- 2 buc anason
- 2-3 foi de dafin
- 250 ml ulei de măsline
- 400 ml vin roșu
- 25 ml coniac
- 2 bulbi de fenicul
- 1 ţelină, măriciă
- 3 bucăţi de păstârnac
- 1 cartof mediu
- 1 cană supă de legume sau de pui
- 25 gr.unt
- 3 linguri chives tocată
- 2 linguri iaurt fără grăsimi
- 1/2 linguriţă muştar
- sare
- piper
Mod de preparare
Preparăm un baiț din vin rosu, ulei de măsline, morcovi, ceapa roșie, anason, foi de dafin, sare si piper, în care vom ține prepelițele 15-20 de minute.
Apoi, prajim prepelițele în ulei încins, pe toate părțile, iar baițul îl punem într-un vas pe foc, până obținem o reducție.
Stingem sosul cu coniac, adăugăm supa de pui sau de legume, și scufundăm prepelițele în acest sos.
Le lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi le dăm la cuptor.
Curățăm restul de legume, le tocăm în cuburi și le punem la fiert în apă cu sare, apoi le trecem prin blender și apoi prin sită obținem un piure fin, pe care îl asezonăm cu unt și iaurt.
Sosul în care s-au preparat prepelițele îl asezonăm cu muștar și ungem prepelițele cu el în timpul servirii.
Montăm farfuria și decorăm preparatul cu chivas și fenicul.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurentul Sima Alexandru
Paste cu file de anșoa, praz și andive... Lup de mare cu piure de țelină și sos nero di sepia...