Live acumObservator 23
Prime Time 20:30X Factor

Pui ca la bunica, cu sos de roșii și piure de cartofi. Nebunie-n farfurie, cu gust de copilărie!

Cele mai bune preparate sunt cele în care regăsim gustul de acasă, așa cum este și acest pui ca la bunica, cu sos de roșii și piure de cartofi.

Cele mai bune preparate sunt cele în care regăsim gustul de acasă, așa cum este și acest pui ca la bunica, cu sos de roșii și piure de cartofi.

Ingrediente

  • Pentru preparare pui ca la bunica, cu sos de roșii
  • 1 kg ciocănele de pui
  • sare
  • piper
  • 2 cepe galbene
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500 g roșii
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin alb demidulce
  • Pentru preparare piure de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • sare
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte fiert
  • 100 ml smântână de gătit
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare pui ca la bunica, cu sos de roșii și piure de cartofi

Pentru preparare pui ca la bunica, cu sos de roșii, se prăjesc copănelele de pui în ulei încins, asezonate cu sare și piper.

Când sunt bine rumenite, se adaugă ceapa tocată solzișori și usturoiul tocat rondele.

Se lasă să se pătrundă ceapa, apoi se stinge totul cu vin alb și se lasă să se evapore alcoolul.

Se adaugă roșiile curățate și pasate și se lasă să fiarbă până se reduce bine sosul, asezonându-l cu sare și piper, după gust.

Pentru preparare piure de cartofi, se fierb cartofii curățați și tocați în cuburi, în apă cu sare.

Se scurg și se trec prin blender împreună cu untul, apoi se diluează cu lapte fierbinte și se adaugă smântână pentru cremozitate.

Cele două preparate se servesc împreună, presărate cu pătrunjel verde, tocat.

Video