Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină+ 50 g
- 3 ouă mari
- sare
- ulei de măsline
- Ingrediente umplutură și sosuri:
- 300 g file păstrav afumat
- 6 crenguțe cimbru proaspăt
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de cognac
- 200 g de ricotta
- ulei de măsline
- 200 ml roșii pasate foarte fin
- 250 ml smântână proaspătă
- sare
- piper
- nucșoară
- 50 g parmezan ras
- 1 legatură pătrunjel
- 1 legatură mărar
- 1 lămâie
- 200 ml Gran Cucina
- Ingrediente pentru decor:
- plante microgreens(mazare,creson,busuioc creț)
- câteva icre de păstrav
Mod de preparare
Se amestecă ingredientele pentru aluat și se frământă până se obține un aluat compact si nelipicios.
Se împachetează într-o folie și se lasă la frigider să se odihnească, 15 minute.
Pentru umplutură, fileurile de păstrăv se taie cubulețe, dar nu prea mici.
Usturoiul se încinge până devine transparent.
Se adaugă păstrăvul, se rumenește puțin, se adaugă cognacul și se amestecă 2-3 minute pe foc domol, apoi se lasă la răcit.
Când se răcește se adaugă și ricotta și se condimentează cu cimbru, piper și nucșoară.
Se întinde aluatul în două foi.
Pe prima foaie se așază grămăjoare de păstrăv și se acoperă cu cealaltă foaie.
Se folosește o formă(ștanțator de ravioli) și șe decupează raviolii, care se fierb în apă clocotită cu sare.
Pentru primul sos, se pune puțin ulei de măsline cu usturoi tocat foarte fin și se încinge, apoi se adaugă 2 crenguțe de cimbru și se lasă puțin, cât sa parfumeze uleiul de măsline, apoi se înlătură.
Se adaugă roșiile pasate și se amestecă timp de 2-3 minute pe foc domol.
Se adaugă și smântâna și se mai amestecă pentru 1-2 minute.
Pentru al doilea sos, se trec prin blender pătrunjelul, mărarul și Gran Cucina.
Raviolii se servesc cu cele două sosuri și se decorează cu microplante și câteva icre de păstrăv.
Supă cremă de gulii cu lipie de casă... Supă de scoici cu șampanie...