Antena Căutare

Rețeta Cotlet alla Bolognese, un deliciu din bucătăria italiană.

Carnea de vițel înlocuiește cu succes carnea de porc din meniurile multora, iar Rețeta Cotlet alla Bolognese, un deliciu din bucătăria italiană, este perfectă pentru o masă delicioasă, în familie.

Rețeta Cotlet alla Bolognese, un deliciu din bucătăria italiană.
Cotlet alla Bolognese

Rețeta Cotlet alla Bolognese - Ingrediente:


  • 4 felii din carne de vițel groase de 6 mm
  • făină și pesmet
  • 6 ouă
  • parmezan
  • 400 ml lapte
  • 500 ml smântână
  • 400 ml suc concentrat de roșii
  • 500 g prosciutto crudo
  • 200 g unt

Rețeta Cotlet alla Bolognese - Mod de preparare

Feliile din cotlet de vițel se condimentează cu sare și piper. Se trec prin făină, apoi prin ouăle bătute cu sare și piper și la final prin pesmet. Se rumenesc pe ambele părți în unt topit și se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.

Pentru sos alb, se pune restul de unt la topit și se adaugă smântâna și laptele. Se lasă să fiarbă puțin, până se omogenizează și se îngroașă. Se asezonează cu sare și piper.

Cotletele de vițel pane se așază într-o formă termorezistentă tapetată cu hârtie de copt și se acoperă cu felii de prosciutto crudo. Apoi se răzuiește parmezan și se toarnă sosul deasupra. Se dă la cuptor, la 175 de grade, pentru 15-20 de minute.

Deliciosul Cotlet alla Bolognese se servește cald, cu puțin sos de roșii.

Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola... Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x