Antena Căutare

Rețetă cu pește. Rețetă de tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci

Merge de minune o porție dintr-o tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci, servită ca gustare într-o zi de post cu dezlegare la pește! Iată că dacă ne dorim o rețetă cu pește, o putem prepara chiar și sub formă de tartă aperitiv.

Tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci

Aluatul de tară este foarte fraged, preparat cu apă minerală, iar pentru deasupra putem adăuga ce ingrediente dorim, important este să fie de post.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci:

  • Pentru aluat de tară aperitiv:
  • 125 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • un vârf linguriță sare
  • 350 g făină
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 150 g file de ton în ulei
  • 1 ceapă roșie
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 3-4 roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • piper
  • ketchup
  • zeamă de lămâie

Rețetă de tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci - Preparare

Articolul continuă după reclamă

Pentru aluat fraged de tartă aperitiv, amestecăm bine uleiul cu zahărul și sarea, apoi adăugăm apa minerală și făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul.

Frământăm un aluat nelipicios și nu foarte ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade.

Citește și: Șapte rețete cu șapte sortimente de pește, perfecte pentru zilele din post cu dezlegare la pește

După acest interval, întindem aluatul în strat subțire în interiorul formei de tartă, tapetând și pereții laterali cu el.

Înțepăm aluatul de tartă din loc în loc cu furculița, apoi îl ungem cu puțin ketchup.

Întindem peste aluat ingredientele pentru umplutură: fileul de ton bine scurs și stropit cu zeamă de lămâie, ciupercile bine scurse, jumătăți de rondele de ceapă și de usturoi, frunze de busuioc rupte, rondele de roșii cherry și presărăm piper și oregano.

Citește și: Rețeta Salată rucola cu paste tricolore și file de ton

Coacem delicioasa tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci, pentru 20 de minute la 180 de grade.

O lăsăm să se tempereze, o porționăm și o servim cu poftă, alături de cei dragi.

Tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci este și gustoasă și sățioasă, poate ține loc de orice masă. Poate fi servită simplă, sau cu ketchup, ca și pizza, cu o salată de murături, sau cu o salată verde.

Sursa

Rețetă de aperitiv cu pește. Pastă de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină... Rețetă cu pește. Salată rucola cu paste tricolore și file de ton...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x