Aluatul de tară este foarte fraged, preparat cu apă minerală, iar pentru deasupra putem adăuga ce ingrediente dorim, important este să fie de post.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci:
- Pentru aluat de tară aperitiv:
- 125 ml apă minerală
- 50 ml ulei
- 1/2 linguriță zahăr
- un vârf linguriță sare
- 350 g făină
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru umplutură:
- 150 g file de ton în ulei
- 1 ceapă roșie
- 150 g ciuperci din conservă
- 3-4 roșii cherry
- 2 căței de usturoi
- frunze de busuioc
- oregano
- piper
- ketchup
- zeamă de lămâie
Rețetă de tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci - Preparare
Pentru aluat fraged de tartă aperitiv, amestecăm bine uleiul cu zahărul și sarea, apoi adăugăm apa minerală și făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul.
Frământăm un aluat nelipicios și nu foarte ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade.
Citește și: Șapte rețete cu șapte sortimente de pește, perfecte pentru zilele din post cu dezlegare la pește
După acest interval, întindem aluatul în strat subțire în interiorul formei de tartă, tapetând și pereții laterali cu el.
Înțepăm aluatul de tartă din loc în loc cu furculița, apoi îl ungem cu puțin ketchup.
Întindem peste aluat ingredientele pentru umplutură: fileul de ton bine scurs și stropit cu zeamă de lămâie, ciupercile bine scurse, jumătăți de rondele de ceapă și de usturoi, frunze de busuioc rupte, rondele de roșii cherry și presărăm piper și oregano.
Citește și: Rețeta Salată rucola cu paste tricolore și file de ton
Coacem delicioasa tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci, pentru 20 de minute la 180 de grade.
O lăsăm să se tempereze, o porționăm și o servim cu poftă, alături de cei dragi.
Tartă aperitiv cu file de ton și ciuperci este și gustoasă și sățioasă, poate ține loc de orice masă. Poate fi servită simplă, sau cu ketchup, ca și pizza, cu o salată de murături, sau cu o salată verde.