Fragede și gustoase, preparate după o rețetă veche de peste 100 de ani, cu untură și vin sunt de nerefuzat aceste minunate cornulețe cu gem de prune!
Rețeta Cornulețe cu gem de prune - Ingrediente
- 1 cană a 200 ml cu untură topită
- 100 ml cu vin alb dulce
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 50 gr drojdie
- 1 plic praf d copt
- sare
- 1 lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 g zahăr tos
- 800 g gem de prune
- zahăr pudră vanilat
- 1 kg făină albă superioară 000 pentru patiserie
Rețeta Cornulețe cu gem de prune - Mod de preparare
Se pune untura la topit, se măsoară 1 cană și se toarnă într-un bol mare metalic. Se pune vinul la încălzit într-un ibric, iar când este cald se dizolvă în el 50 gr de drojdie, se toarnă peste untură și se omogenizează bine cu telul. Se adaugă peste acestea: 1 praf de copt, 1 praf sare, o lămâie, coajă răzuită fin și zeamă, 2 pachete zahăr vanilat, 5 linguri zahăr și se omogenizează bine cu telul. Se adaugă făina, cernută în prealabil și se frământă până se obține un aluat ce se poate modela cu mâna.
Se împarte aluatul în 4 bucăți, se formează 4 bile, fiecare din cele 4 bile se împart în 4 și din fiecare se formează biluțe mai mici. Fiecare biluță se întinde cu sucitorul pe planșeta pudrată, într-un disc. Se taie cu cuțitul încins în 8 segmente egale, se pune o linguriță cu gem de prune la baza fiecărui segment și se rulează până la vârf.Cornulețele cu gem de prune se așază pe hârtie de copt în tavă. Se introduce tava în cuptor și se setează temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute. Se scot și trec prin zahăr pudră.
- Vedeți și Rețeta Cornulețele fragede cu smântână!