Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o delicioasă și hrănitoare rețetă din bucătăria portugheză: Bacalhau a gomes de sa.
Paulo Stelvio, un simpatic concurent din ediția 8 a sezonului 8 ”Chefi la Cuțite”, s-a prezentat în fața celor trei chefi cu o rețetă din bucătăria portugheză: Bacalhau a gomes de sa, dar și cu o poveste frumoasă despre cum s-a îndrăgostit de românia și de preparatele tradiționale: sarmale, mămăliguță, etc.
Rețetă din bucătăria portugheză: Bacalhau a gomes de sa - Ingrediente:
- 1 kg pește bacalhau
- 1,5 kg cartofi
- 2-3 frunze de dafin
- sare și piper
- 100 ml ulei de măsline
- 50 gr usturoi
- 150 gr ceapă
- 6 ouă
- 200 gr măsline negre și verzi
- 2 legături de pătrunjel
- 1 crenguță de rozmarin
- 100 gr mozzarela
Rețetă din bucătăria portugheză: Bacalhau a gomes de sa - Preparare
Se pun trei vase cu apă la fiert. În primul se fierbe peștele cu sare și câteva foi de dafin, în al doilea cartofii cu o crenguță de rozmarin și în al treilea ouăle.
Într-o tigaie, se încinge ulei și se călesc ceapa si usturoiul până se pătrund și își schimbă culoarea.
Cartofii se scurg, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se toacă cuburi. Se adaugă peste ceapa și usturoiul din tigaie.
Citește și: Rețeta Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso
Peștele fiert se scurge și se toacă în bucăți mai mici. Se adaugă peste ingredientele din tigaie și se amestecă.
Se pun toate ingredientele într-o tavă de cuptor unsă, se adaugă și ouăle fierte, curățate și feliate în sferturi și se presară mozzarella deasupra.
Se dă tava la cuptor pentru 15 minute, pentru gratinare.
Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso... Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa...