Cornulețele cu rahat sunt și gustoase și aspectuoase și pe placul tuturor, mai ales dacă sunt fragede, ca în rețeta de față.
Cele mai fragede cornulețe sunt cele cu untură în aluat, iar dacă mai adăugăm și iaurt, rezultatul va uimi orice gospodină.
Cornulețele se frăgezesc, mai ales, începând de a doua zi, păstrate în caserole de metal cu capac, sau cutii de carton închise.
Rețetă simplă de cornulețe fragede cu rahat - Ingrediente:
- Pentru aluat de cornulețe fragede:
- 250 gr untură de porc
- 250 gr iaurt cremos
- 1/4 linguriță sare
- 50 gr zahăr
- 10 gr praf de copt
- 500-550 gr făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- Pentru umplut:
- 500 gr rahat multicolor
Rețetă simplă de cornulețe fragede cu rahat - Preparare
Într-un bol, amestecăm untura cu zahărul și sarea, apoi adaugăm iaurtul în care dizolvăm praful de copt și omogenizăm compoziția. Apoi, încorporăm făina. Adăugăm făină până obținem un aluat compact și nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră.
Între timp, tăiem rahatul în cuburi.
După ce scoatem aluatul de la rece, presărăm făină pe masa de lucru și întindem foi subțiri, citculare pe care le decupăm în forme triungiulare. Așezăm la baza triunghiului câte o bucată de rahat, apoi rulăm, spre vârf.
Așezăm cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem pentru 20-25 de minute, la 200 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Le trecem fierbinți prin zahăr pudră și le așezăm în cutii metalice, sau de carton.
Cornulețele fragede cu rahat se pot păstra până la o săptămână la loc răcoros, iar pe măsură ce trece timpul devin și mai fragede.
Rețeta tradițională de colivă din arpacaș de grâu. Tradiții și obiceiuri bisericești...