Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Rețetă tradițională de papanași moldovenești

Chiar nu ai cum rezista la așa rețetă tradițională de papanași moldovenești, serviți cu smântână grasă și dulceață de vișine!

Papanași moldovenești

Chefi la cuțite

Mirel Magop, în vârstă de 51 de ani, un concurent cu o poveste de viață de-a dreptul impresionantă , s-a prezentat în fața celor trei carismatici chefi, în sezonul 8 al emisiunii culinare Chefi la cuțite cu o delicioasă rețetă tradițională de papanași moldovenești, declarând cu umor că nu îi pasă câte cuțite primește, atâta timp cât nu sunt în spate.

Iată ce ingrediente a folosit pentru rețetă tradițională de papanași moldovenești:


  • Pentru aluat de papanași:

  • 550 gr brânză proaspătă de vaci, marca Pilos de la Lidl
  • 100 gr făină albă
  • 100 gr griş de grâu
  • 2 ouă medii
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lămâi sau portocale pentru răzuit coaja
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru servit papanașii:

  • smântână grasă
  • dulceaţă de vişine

Mod de preparare pentru rețetă tradițională de papanași moldovenești

Preparare aluat de papanași moldovenești.

Mai întâi se scurge bine brânza proaspătă de vaci, marca Pilos de la Lidl până ajunge la 440-450 de grame.

Într-un bol, se cerne făina împreună cu praful de copt și se amestecă bine.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albuşurile se pun într-un bol de mixer, iar gălbenuşurile în în vasul cu brânză. Peste acestea se adaugă un praf de sare pentru gust, zahărul vanilinat şi răzătura de portocală sau lămâie. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina şi se omogenizează compoziția

Cu mâinile unse cu ulei se rup bucăţi de aluat de 100-120 de grame, și se formează nişte turte care se decupează la mijloc. Mijlocul decupat se modelează într-o formă sferică.

Citește și: Rețetă de tort red velvet cu cremă de ciocolată albă și mascarpone

Se prăjesc papanașii cu biluțele aferente la foc mediu aproximativ 7 minute, în baie de ulei încins. În timpul prăjirii, se întorc de mai multe ori, de pe o parte pe cealaltă, să nu iasă aluatul din mijloc crud.

Se scot pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Cum se asamblează papanașii moldovenești?

Se așază gogoașa de papanas decupată pe farfurie și se pune decupajul deasupra. Apoi se decorează cu smântână grasă şi cu dulceaţă, de preferință acrişoară cum este dulceaţa de vişine.

Spor la preparat rețetă tradițională de papanași moldovenești și poftă bună la savurat!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Video