Antena Căutare

Rețetă veche de 100 de ani: Plăcintă cu brânză, un desert tradițional ca la bunica acasă

Agerpres vă prezentă o rețetă culinară veche, preluată dintr-un ''tratat'' de specialitate. Rețeta de ''Plăcintă românească'' a fost publicată în volumul ''Dulciuri'' (1936), scris de doamna Maria General Dobrescu.

Agerpres vă prezentă o rețetă culinară veche, preluată dintr-un ''tratat'' de specialitate. Rețeta de ''Plăcintă românească'' a fost publicată în volumul ''Dulciuri'' (1936), scris de doamna Maria General Dobrescu.

Ingrediente:

Un kg. făină, 3 ouă, 60 gr. unt, sare, apă călduță.

Umplutura: 500 gr. brânză, 300 gr. zahăr, 6 ouă, sare, coajă de lămâie rasă.

Articolul continuă după reclamă

Se cerne făina, se face cuib și se sparg ouăle, se pune untul, apoi apa călduță cu sare, apoi se frământă până ce se face bășici, se împarte coca în 20-30 de bucăți, după mărimea tăvii, se rotunjește, se pun pe o planșetă presărată cu făină ungându-se cu unt, se acoperă cu un vas cald, se lasă să se odihnească 20 de minute. Se unge tava cu unt și se întinde câte o foaie deasupra tăvii, stropind-o cu unt pe fiecare.

La jumătatea foilor se așază brânza preparată astfel: se dă brânza prin sită, se sparg ouăle, se pune cantitatea de zahăr, răzătura de lămâie și sare. Se amestecă bine, se întinde deasupra bulele rămase, se crestează marginea cu furculița, se dă la foc potrivit timp de o oră.

Rulourile cu șuncă și cașcaval, deliciul preferat al pofticioșilor! Merită să încerci!... Brioşe cu blat de banană, desertul căruia nu îi poți rezista! Interzis pofticioșilor!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x