Prăjitura Bounty, pe lângă faptul că este tare delicioasă, arată bine în secțiune și cucerește orice iubitor de deserturi.
Ingrediente pentru Rețeta de Păjitură Bounty:
- Pentru blat, într-o tavă de 26/36 cm:
- 6 ouă
- 200 gr unt
- 150 gr zahăr
- 3 linguri cacao
- 6 linguri lapte
- 400 gr făină
- 1 plic praf de copt cu șofran
- 1 vârf linguriță sare
- Pentru sirop:
- 3 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 8 linguri griș
- 2 lingurițe esență de lămâie
- 150 gr zahăr
- 200 gr unt
- 150 gr nucă de cocos
- 1 vârf linguriță sare
- Pentru glazură:
- 200 gr ciocolată neagră
- 100 ml frișcă lichidă
- 50 gr ciocolată albă
- 2 linguri frișcă lichidă
Rețeta de prăjitură Bounty - Mod de preparare
Pentru blatul prăjiturii Bounty, mixam bine untul moale cu zahărul și puțină sare până devine cremos. Adăugăm ouăle unul câte unul, mixând în continuare și diluăm cu laptele.
Cernem făina împreună cu cacaua și praful de copt și le adăugăm treptat în compoziția de mai sus.
Tapetam tava cu hârtie de copt, adăugăm compoziția pentru blat, o nivelăm cu o spatulă și dăm tavă la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm apoi blatul să se răcească.
Pentru sirop, punem zahărul într-un vas înalt, la caramelizat, amestecând continuu pentru a nu se arde și deveni amărui, apoi îl diluăm treptat cu lapte fierbinte.
Lăsăm siropul pe foc până se topește tot zahărul.
Apoi, turnăm siropul fierbinte peste blatul răcit, în strat uniform.
Din aceeași categorie de prăjituri festive, mai vedeți și:
Pentru crema de griș cu cocos, amestecăm într-un vas, grișul cu laptele, zahărul, puțină sare și punem vasul la foc mediu, amestecând continuu în el până când se va îngroșa crema ca o budincă.
Dăm vasul deoparte de pe foc și încorporăm în crema fierbinte, untul tăiat bucățele și esența de lămâie, apoi adăugăm nuca de cocos.
Turnăm crrema fierbinte peste blat și o nivelăm uniform.
Dăm prăjitura la rece pentru 30 de minute până când se va întări bine crema, apoi o vom glazura.
Pentru glazura de ciocolată, punem într-un vas pe baie de aburi ciocolata neagră mărunțită și frișca lichidă, aferentă, iar în alt vas ciocolată albă și frișcă lichidă.
Când se lichefiază ciocolata neagră, o turnam peste crema de cocos, o nivelăm bine, apoi trasăm câteva dungi de ciocolată albă pe lățimea prăjiturii și cu vârful cuțitului, trasăm niște linii pe lungimea prăjiturii.
Dăm din nou prăjitura la rece pentru 30-40 de minute până se întărește glazură, apoi o putem porționa.