Antena Căutare

Rețete de prăjituri festive: Prăjitura Picnic, pentru iubitorii deserturilor cu mac

Pentru iubitorii deserturilor cu mac,Prăjitura Picnic este deosebită atât ca gust cât și ca aspect și poate fi încadrată cu succes în categoria rețetelor de prăjituri festive.

Rețete de prăjituri festive: Prăjitura Picnic, pentru iubitorii deserturilor cu mac
Prăjitura Picnic

Cu un blat frumos pistruiat datorită cocosului și semințelor de mac, cu o cremă de gălbenușuri ci aromă de vanilie acoperită de biscuiții picnic așezați în formă de șah, prăjitura Picnic va arăta foarte bine pe platoul cu prăjituri festive.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură Picnic:


  • Pentru blat în tavă de 30/40 cm:
  • 8 albuşuri
  • 125 g zahăr
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 25 g făină
  • sare
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • Pentru cremă:
  • 8 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 vârf cuţit sare
  • 250 gr unt
  • În plus:
  • 2 pachete de biscuiţi simpli, Picnic
  • 2 pachete de biscuiţi cu cacao, Picnic

Rețeta Prăjitura Picnic - Preparare

Pentru blatul prăjiturii Picnic, mai întâi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se mixează spumă presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul şi zeama de lămâie şi se mixează în contunuare, obţinând o bezea tare. Se adaugă făina în ploaie, apoi nuca de cocos şi macul, amestecând cu o spatulă pentru a nu se lasă compoziţia. Compoziţia rezultată se întinde în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Tot din categoria rețetelor de prăjituri festive, mai vedeți și:

Între timp, se prepară crema de gălbenușuri cu aromă de vanilie. Se freacă bine gălbenuşurile, mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul şi zahărul vanilat până devin spumoase. Se adaugă, treptat, laptele rece, omogenizând compoziţia. Se fierbe crema la bain marie, amestecând continuu, până se îngroaşă că o budincă. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu untul moale.

Cum se asamblează Prăjitura Picnic. Peste blatul de cocos cu mac se întinde uniform crema de gălbenușuri. Deasupra cremei se aşază biscuiţii alternativ, sub formă de şah.

Se lasă prăjitură la rece 1-2 ore, apoi se poate porţiona.

Rețete de aperitive pentru mesele festive. Idei de aperitive pentru un platou bogat și frumos colorat... Rețete de prăjituri festive. Prăjitura Bounty, un deliciu cu mult cocos și ciocolată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x