Chiar dacă este mult de muncă la rețeta de Prăjitură Carpați sau Cabana din Carpați, rezultatul final merită tot efortul, pentru că este o prăjitură aspectuoasă, spornică, iar gustul este fabulos.
Iată care sunt ingredientele pentru Rețeta de Prăjitură Carpați sau Cabana din Carpați:
- Aluat pentru 7-8 foi( dimensiuni tavă: 26/36 cm):
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 250 ml lapte
- 200 ml ulei
- 1 linguriță bicarbonat de amoniu
- 1 lingură oțet
- 1 linguriță praf de copt
- făină cât cuprinde (aprox. 800-900 g)
- Crema:
- 800 g zahăr
- 400 g unt
- 2 l lapte
- 250 g făină
- 20-30 g cacao
- esență de rom
- 250 g nucă măcinată sau nucă de cocos
Modul de preparare al rețetei Prăjitura Carpați sau Cabana din Carpați
Pentru a prepara aluatul de foi pe dosul tăvii, se bat ouăle cu puțină sare, apoi cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă pe rând, uleiul, laptele, bicarbonatul stins in oțet, se omogenizează compoziția și se încorporează treptat, făina amestecată cu praful de copt. Se va obține un aluat nelipicios, nu foarte tare, care se acoperă cu o folie și se dă la rece 20 de minute, după care se împarte în 7-8 părți, se întind, pe rand, 8 foi pe dosul tăvii și se coc pentru 3-4 minute fiecare, la 180 de grade.
Tot din categoria Rețetelor de Prăjituri Festive, vedeți și :
Pentru crema caramel, se caramelizează zahărul, amestecând continuu, apoi se adaugă imediat faina amestecata cu cacaua și se omogenizează compoziția. Se toarnă, treptat, laptele fierbinte, în care s-a adăugat puțină sare și se amestecă întens, până când crema se îngroașă bine. Se stinge focul și se adaugă imediat untul tăiat în cuburi, precum și esenșa și se amestecă până când untul se topește și se încorporează în cremă. Se dă crema la rece, apoi se dă deoparte 1/4 din ea, pentru decor, iar restul se imparte în mod egal și se întinde între foi.
Se așază o greutate peste ultima foaie de la prăjitura Carpați și se dă la rece pentru 5-6 ore, sau de pe o zi pe alta, până când foile sunt înmuiate și se poate tăia prăjitura.
Prăjitura se taie în fâșii lungi, apoi fiecare fâșie se așază pe parginea unui tocător, iar cu un cuțit ascuțit, cu lama subțire și trecută prin apă, se taie fâșia pe diagonală.
Cele două secțiuni se întorc pe tocător și se lipesc între ele cu cremă, apoi se ung și pe exterior tot cu crema oprită și se presară nucă sau nucă de cocos.
Se porționează în felii groase de 2 cm ca să poată sta frumos drepte ca o cabană.
Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Fursecuri cu migdale si glazură de ness... Rețetă cozonac pufos. Trei cele mai bune rețete de cozonac de casă...