- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preparatele cu orez sunt atât de gustoase, iar combinațiile atât de versatile, încât au devenit preparate de bază în gastronomia noastră. Combinația de risotto cu suc de sfeclă roșie, ciuperci sote și baby morcovi glasați, este atât de gustoasă, încât odată preparată, se va cere repetată!
Puteți încerca și combinația de Risotto cu anghinare și ciuperci, gratinat cu parmezan, sau de Risotto cu creveți, piure de mazăre și sos de ardei iuți.
Ingrediente pentru Risotto cu suc de sfeclă roșie, ciuperci sote și baby morcovi glasați
- 200 g orez arborio
- 1 sfeclă roșie
- 500 g baby morcovi
- 1 lingură zahăr brun
- sare
- piper
- 150 g unt
- 150 ml vin
- 100 g parmezan
- 50 ml ulei de măsline
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- sparanghel marinat pentru servit
Mod de preparare Risotto cu suc de sfeclă roșie, ciuperci sote și baby morcovi glasați
Se călește o ceapă tocată solzișori în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă orezul și se amestecă intens. Se completează cu trei părți de apă și se lasă să fiarbă.
Separat, în alt vas se prepară un sos de sfeclă roșie dată pe răzătoare, cu vin, sare și piper, care se trece prin sită și se asezonează cu puțin unt. Orezul fiert se amestecă cu acest sos de sfeclă roșie, la final.
Ciupercile se trag în unt și se asezonează cu sare și piper.
Baby morcovii se fierb în puțină apă cu zahăr, unt și sare, pentru 7-8 minute, până se pătrund ușor.
Se servește risotto cu suc de sfeclă roșie, ciuperci sote și baby morcovi glasați, cu parmezan și sparanghel marinat.