Din bucătăria lui Văduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă salată de ardei copți cu muștar și miere. Este o salată aperitiv care se poate conserva și pentru iarnă, la borcan.
Este perfectă a fi servită alături de orice friptură și garnitură, dar și ca gustare sau aperitiv, alături de brânzeturi delicioase.
Ingrediente pentru Salată de ardei copți cu muștar și miere. Reţeta lui Vlăduţ:
- 1 kg ardei capia copt
- 100 gr ulei
- 100 gr miere
- 100 gr oțet
- 100 gr muștar de dijon
- 1 linguriță muștar boabe
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriță boia afumată
- 1 linguriță pastă de tomate
- sare și piper
Mod de preparare pentru Salată de ardei copți cu muștar și miere. Reţeta lui Vlăduţ
Se coc ardeii, se curăță și se toacă în fâșii. Pentru un gust mai bun se pot folosi atât ardei capia cât și gogoșari.
Într-un vas, pe foc, se amestecă oțetul cu zahărul, muștarul, mierea și condimentele.
Se adaugă fâșiile de ardei copți și se fierb împreună pentru aproximativ 30 de minute.
Citește și: Rețetă de sos Ajvar. Sos sârbesc de ardei copți
Salata se pune fierbinte în borcanele sterilizate și se păstrează borcanele în pături până se răcesc, apoi se etichetează și se transferă în cămară.
Spor la preparat salată de ardei copți cu muștar și miere și poftă bună la savurat!
Pentru a nu pierde detalii importante despre rețetă și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: